DÉL AFRIKA LEGJOBB NEMZETI PARKJAI, VADVÉDELMI TERÜLETEI ÉS LÁTNIVALÓI

DÉL-AFRIKA NEMZETI PARKOK / VADVILÁG

CAPE TOWN – DÉL AFRIKA KOZMOPOLITA VÁROSA

Fokváros tökéletes egy igazi kozmopolita, trendi városnézéshez, izgalmas és változatos, pezsgő városlátogatáshoz, egy dél-afrikai utazás sem múlhat el Cape Town felfedezése nélkül!

A 6 legjobb afrikai országban ez az egyetlen város, amit a szafari programokon felül feltétlen ajánlunk, hogy látogassanak meg a Világutazók, mi egyszerűen imádjuk Fokváros hangulatát!
Cape Town és környéke annyi programot, kalandot és élményt ígér, hogy akár egy hetet is gond nélkül el lehet ott tölteni úgy, hogy csak akkor unatkozik az ember, ha azt szeretne.

Akár a Waterfront részen, akár az óceán partján választ magának hotelt, itt még az unatkozás sem lesz akármilyen, hiszen Fokváros minden igényt kielégítő, fantasztikus hotelekkel rendelkezik, hogy a programok között a legmagasabb igényeket is kielégítő körülmények között pihenhessen.
Este aztán a Waterfront részen ejtőzhet az egyik ínyenc étteremben, vagy épp jazz bárban, shoppingolhat menő boltokban, ha nagyon nem mozdulna ki Cape Town falai „közül”.

​Ha ezeken a falakon belül maradna először is, mindenképp javasoljuk, hogy menjen fel a Tábla-hegy tetejére, itt akár egy jól behűtött pezsgő kíséretében gyönyörködhet a városban,

a Cape Penninsula félszigetben, amit jó időben remekül be elehet látni.
​Ezt akár egy gyalogtúra keretében is felfedezheti, ez aztán nem semmi kaland lesz!

Cape Town több izgalmas, színes városrésszel is rendelkezik, melyet feltétlen javaslunk felfedezni, ilyen például a Bo Kaap vagy maláj városrész, Langa és a Gugulethu, ezek igazán üde színfoltjai lesznek egy Fokváros városnéző túrának.
Hajózzon át Robben-szigetre, ahol Mandela, Madiba raboskodott majdnem kettő évtizeden át, megnézheti azt a szűk cellát, ahol az ország későbbi elnöke lakott, ez egyszerre szívet tépő és felemelő látvány.

Felfedezheti a várost madártávlatból egy helikopterrel, vagy a környékbeli vizek élőlényeinek megismerésére indulhat, a „tengeri BIG 5 nagyvadak felfedezésére”: fehér cápa, bálna, fóka, pingvin és számos tengeri madár is lencsevégre akadhat, ha ez nem lenne elég izgalmas, Cape Town környékén még akár merülhet is a nagy fehér cápával, hogy hangzik?

Végighaladhat a Garden Route úton, meglátogathatja Dél-Afrika legszebb borvidékeit, vagy a közelben lévő szafari parkokat – a lehetőségei szinte kimeríthetetlenek!

KRUGER NEMZETI PARK

Ideális klasszikus szafari szervezésére, BIG 5 vadak megfigyelésére

A Kruger Dél-Afrika legnagyobb, legismertebb és egyik legnépszerűbb parkja is.
A közel 20.000 km2 területet lefedő park Dél-Afrika észak-keleti részén található, Mozambique és Zimbabwe szomszédságában.
A Kruger mára már a Great Limpopo Transfrontier Park része lett a Gonarezhu (Zimbabwe) és Limpopo (Mozambique) parkokkal együtt.
Összesen 9 kapun keresztül lehet a parkot megközelíteni, attól függően, hogy melyik szafari lodge vendége lesz végül a világutazó.
Az izgalmas természeti adottságokon, élénk és színes vadvilágon felül kiváló szafari lodge-ok közül választhat, a nagyon jótól egészen a luxus kategóriáig itt van aztán minden, klasszikus vagy sátras megoldás, amit csak szeretne.

Mivel a Kruger Dél-Afrika legnépszerűbb nemzeti parkja, a főszezonban meglehetősen sokan látogatnak el ide, így kicsit zsúfoltabb lesz a park. A fejlettebb úthálózatnak köszönhetően pedig néha bizony kicsit többet kell utazni a vadakért egy-egy szafari alatt, több idő és energiába telik nyomukra bukkanni, és gyakrabban találkozhat másik szafari járgányokkal, turistákkal, de ahogy mondani szokták, ez a nagyság átka.

A népszerűséghez természetesen az is hozzátartozik, hogy itt mindennek kicsit magasabb az ára, mint Dél-Afrika egyéb parkjaiban legyen szó szafari lodge-ról, programokról vagy épp kísérőkről.
Viszont nyilván az sem véletlen, hogy ennyi ember választja egy-egy privát szafari megszervezésére, azt gondolom, mindenki el tudja dönteni, hogy inkább a menő Kruger vendége lesz a szafari idejére, vagy egy kevésbé felkapott, és vadregényesebb parkot választ magának.

A Kruger nemzeti park területén kb. 147 emlős, 114 hüllő, több mint 500 madár, 34 kétéltű, köze 50 halfajt és 336 különböző fa fajtát tartanak számon, vadállomány szempontjából kétségtelenül ez Dél-Afrika egyik legnépesebb parkja.

Tekintettel, hogy a szomszédságában Mozambique található, annak, aki valami igazán különlegesre vágyik egy kalandos szafari után, van egy jó tippünk: Mozambique tengerpartja igazi kuriózum, messze nincs még leharcolva a tömegturizmus által.
Csodás, fehérhomokos partok várják, autentikus növényzettel, izgalmas programokkal, és olyan remek hotelekkel, mint az Anantara Bazaroto *****lux.
​Ezt általában csak az igazi ínyenc Világutazó választják, nem véletlenül, hány ismerőse van, akik Mozambique tengerpartján nyaraltak?

SABI SABI GAME RESERVE

Ideális: a BIG 5 vadak szinte garantáltan lencsevégre kaphatóak, luxus szafari lodge szállások, remek ételek, kiváló privát rangerek

A Sabi Sabi 50 km kerítés nélküli határral rendelkezik a Kruger parkkal, szakértők úgy tartják, ez a legjobb vadrezervátum egész Dél-Afrika területén.
A Sabi Sabi több privát rezervátumra tagolt, melyek sokkal kevésbé zsúfoltak a szomszédos Kruger parknál, ezek a BIG 5 vadak megfigyelésére a legkiválóbb úticélok.
A privát rezervátumok a kalandos tájakon és vadvilágon felül 3 fő tulajdonságuknak köszönhetően váltak a legjobb szafari desztinációkká: a számos kiváló szafari lodge,

remek szolgáltatások és kiváló ételek biztosítják ezt az elismerő címet.
​A Sabi Sabi nemzeti park területét 2 folyó szeli át, állandó vizet biztosítva a park állatainak.
​Akár ezek közvetlen közelében is lehet remek szafari szállásokat foglalni, innen egy privát rangerrel, napi kétszeri szafari program alatt idáig mindenki maximum 2 napon belül az összes hírhedt nagyvadat lencsevégre tudta kapni.

A szafarik között ejtőzhet a medencében, jókat ehet, megkóstolhatja a jobbnál-jobb dél-afrikai borokat, különleges spa kezelésekben is lehet akár része, vagy a jobb szafari lodge-ok akár saját medencéjéből is megfigyelhet állatokat.

MADIKWE VADREZERVÁTUM

Ideális: klasszikus terepjárós szafari a BIG 5 vadak felfedezésére

A Madikwe park gyakran családos Világutazóink célpontja, tekintettel arra, hogy Dél-Afrika területén ez az egyik park, ami malária-mentes övezet.

Természetesen, ebből kifolyólag sok szafari lodge is fel van erre készülve, és kínál külön kalandokat a legkisebb felfedezők számára. A Madikwe ugyan állami tulajdonú park, de úgy működik már, mintegy egy privát rezervátum, exkluzív szafari kalandokat kínálva a Világutazók számára.

A park minőségét a Sabi Sabi rezervátumhoz szokták hasonlítani, de sokkal kevesebb turista jár oda, illetve árfekvésében is kedvezőbb a Madikwe.

Off road kalandok, gyalogos szafari és éjszakai szafari is megengedett a Madikwe park területén, ezzel is tovább színesítve a palettát.

A Madikwe a Kalahári és a bozótos területek közti átmeneten található, így szavannás részek, délről hegyes-völgyes területek (Dwasberg Mountains), ezen felül kopárabb részek tagolják.

Még egy folyó is folyik a Madikwe határában, tehát a táj is meglehetősen változatos, amivel egy-egy privát szafari program alatt találkozni fog.

Állatvilágában a Kruger és Sabi Sabi parkokhoz szokták a Madikwe-t hasonlítani, a klasszikus BIG 5 vadakon felül láthat vadkutyát, különböző antilop és egyéb népszerű afrikai állatokat is. Tartalmas szafari elé néz itt is, az egyszer biztos!

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Dél-Afrika privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169