MIÉRT ÉPPEN kenya?

AVAGY LEGÜTŐSEBB ÉRVEINK EGY kenya SZAFARI MELLETT

KENYA – A SZAFARI HAZÁJA
Kenya az évek során úgy híresült el (többek között Hemingway és Karen Blixen munkájának is köszönhetően), mint
„A szafari hazája”, s valóban, azóta, hogy a repülés fejlődésének köszönhetően beindult a nemzetközi turizmus
​Afrika kontinensére, Kenya számít a” klasszikus” szafari desztinációnak. Egykoron tehetős fehér vadászok érkeztek ide Európa és világ elitjéből, hogy az afrikai vadonban levadásszák saját trófeájukat, ma már az idelátogatók sokkal inkább vannak felszerelve távcsövekkel és teleobjektívekkel, mint puskákkal.

KENYA – A SZAFARI BÖLCSŐJE

A szafari szó jelentése szuahéli nyelven utazás, hosszú út, azt gondolom, ez a szó kiválóan visszaadja azt az érzést, amiért nekivág az ember egy afrikai ország, Kenya bejárásának.
Kenya felfedezésének évente milliók vágnak neki, és a szafari hazájaként a mai napig ez az egyik legnépszerűbb úticél az afrikai szafari szerelmeseinek körében.

„A szafari itt kezdődik” Kenya vadjonjában, több helyen is olvashat ilyen és ehhez hasonló mondatokat, illetve én magam is találkoztam olyan Világutazóval, aki azt mondta, mindenképp ide akar menni először, mert ez ilyen „alap” úti cél, aztán majd ezután felfedezi az olyan vadregényes országokat, mint mondjuk Botswana vagy Namíbia, melyekről kevesebbet hallani.
Ez is egy szempont, amit mindenképp érdemes figyelembe venni a szafari desztinációjának megtervezésénél, viszont ez azzal is jár, hogy Kenya az egyik legzsúfoltabb ország, ahova szafari kalandokra indulhat, világhírű nemzeti parkjaiban még akár tömegekkel is találkozhat egy szafari során.

Természetesen annak, hogy ennyi ember látogat Kenya csodás látnivalóihoz, azért több oka is van, mint hogy Kenya számít a szafari hazájának, ehhez kétségtelenül az is hozzájárul, hogy az ország számos különböző, izgalmas kalandot ígér az idelátogató Világutazók számára.
​Kenya állatavilága, kultúrája és természeti adottsága is meglehetősen sokszínű és változatos, látnivalókban gazdag, például több mint 50 nemzeti park és vadvédelmi terület közül választhat egy Kenya szafari tervezésénél.

Az Egyenlítő és az Indiai-óceán mentén meghúzódó országban a Mount Kenya havas magaslataitól kezdve a Rift Valley termékeny alföldjéig változatos szafari lehetőségekkel találkozhat az idelátogató Világutazó.

Dús szavannás területek, trópusi esőerdők, hűvösebb fennsíkok, félsivatagos és mocsaras területek, fehérhomokos tengerpartok és színes korallzátonyok színesítik a palettát.
Gyakori választás Kenya azok számára, akik a szafari után tengerparti pihenésre vágynak, vagy eleve a tengerpartról, mondjuk, nászútjukról indulnának szafarizni.

Az összhatást tovább gazdagítja a 40 különböző kultúra, mely Kenya területén megtalálható, saját nyelvükkel, zenéjükkel, sajátos öltözetükkel és persze érdekes tradícióikkal.
Mindig nagy élmény egy ilyen népcsoport meglátogatása a szafari során saját falujukban, élőhelyükön, s még ha csak egy rövid időre is, de részese lenni hétköznapjaiknak.
​A kulturális turizmus a Tanzániával szomszédos Mara vidéken a legnépszerűbb.

Tanzánia mellett Kenya a másik „résztvevője” a nagy vadvándorlásnak, amikor is növényevők milliói mozognak a Serengeti-Mara ökoszisztémán belül.
Ehhez az eseményhez sok Világutazó (és persze ragadozó egyaránt) igazítja szafari programját, melyet akár egy hőlégballonos utazás keretében is felfedezhet egy teljesen új nézőpontból.

KENYA – 9 ÉRDEKES ÉS MEGLEPŐ ADAT

 • Kenya a világ egyik legnagyobb kávétermelő országa, ez az ország fő bevételi forrása (második a turizmus), de a kávé főként exportra megy, a helyiek inkább teát vagy sört fogyasztanak szívesen

 • a kenyai férfiaknak több felesége is lehet a mai napig, még mindig szokás, hogy a férj hozományt ad a feleség családjának, ami 10 tehéntől indul
 • a Jomo Kenyatta Airport nem csak Kenya, de Kelet-Afrika legnagyobb repülőtere is egyben
 • a Mount Kenya Afrika legmagasabb hegye a maga 5.199 méter magasságával
 • Kenyában több mint 601 nyelvet beszélnek és több mint 40 különböző népcsoportot tartanak számon
 • a kenyai kormány több mint 50 nemzeti parkot és vadrezervátumot hozott létre annak érdekében, hogy megóvják az ország növény és állatvilágát
 • Kenya Rift Valley völgye meglehetősen öregnek számít, több mint 20 millió évvel ezelőtt formálódott
 • Kenya áramellátásnak legnagyobb részét vízerőművek adják
 • Kenya vulkánja utoljára 1922-ben tört ki

KENYA – UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG A SZAFARI ALATT

 • Lake Turkana National Parks
 • Mount Kenya National Park/Natural Forest
 • Lamu Old Town
 • Sacred Mijikenda Kaya Forests
 • Fort Jesus, Mombasa, Kenya
 • Kenya Lake System in the Great Rift Valley

ONLY IN KENYA – KÜLÖNLEGES SZAFARI ÉLMÉNYEK

 • Kenya maszáj törzseinek meglátogatása a Masai Mara Nemzeti Park területén, saját élőhelyükön, otthonukban
 • tengerparti pihenés a fantasztikus Lamu szigeten, Kenya keleti partjainál
 • a Nagy Vadvándorlás megtekintése, amikor állatok millió vonulnak Tanzánia és Kenya között
 • a Masai Mara feketesörényű oroszlánjának lencsevégre kapása

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Kenya privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169