MIÉRT ÉPPEN tanzánia?

AVAGY LEGÜTŐSEBB ÉRVEINK EGY TANZÁNIA SZAFARI MELLETT

TANZÁNIA – A 7 TERMÉSZETI CSODA FÖLDJE
Miután 2013-ban bejelentették az Afrika 7 Természeti Csodája verseny győzteseit kiderült, hogy a hét helyből Tanzánia három helyet is elvitt az alábbi látnivalókkal: Mount Kilimanjaro, Ngorongoro-kráter és a Nagy Állatvándorlás (Kenyával közösen). Ezt követően az afrikai országok közül elsőként Tanzánia 7 csodáját is megnevezték, melyek a következők lettek: Mount Kilimanjaro, a nagy állatvándorlás a Serengeti és Masai Mara között, a Ngorongoro-kráter, a Selous Game Reserve, Gombe Stream National Park, Ruaha, és a Kitulo National Park.

TANZÁNIA – A VÉRBELI SZAFARI DESZTINÁCIÓ

Vannak a listán ismert, és kevésbé ismert nevezetességek egyaránt, az biztos, hogy Tanzánia egy vérbeli, tömény szafari -koncentrátum: mindazt kínálja egy helyen, amiért akár külön-külön felkerekedik az ember egy távoli egzotikus országba. Tanzánia hasonló elveket vall a turizmus területén, mint Botswana, ezért az ország területeinek 20%-a védelem alá esik, ezzel is elősegítve természeti kincseinek megóvását.

Másrészt pedig ugyan Tanzánia népszerű úticél a szafarizók körében, azonban nagyobb turista tömegre még itt sem kell számítani egy-egy privát szafari során, és az ország területein csak elszórtan találhatóak szafari lodgeok, ezzel is megőrizve az afrikai vadon igazi feelingjét.

Nézzük meg, hogy első ránézésre milyen kalandokat kínál ez a 250.000 négyzetkilométernyi védett terület.
Klasszikus és sátras privát terepjárós szafari Tanzánia északi és déli, híres nemzeti parkjaiban, vagy az ország felfedezése egy különleges repülős szafari kalanddal.

Fára mászó oroszlánokat fotózhat a Lake Manyara Nemzeti Park területén, vagy kulturális látogatásra indulhat a maszájoknál, és bepillanthat a színfalak mögé is, a törzsek hétköznapi életébe. Hajnali hőlégballon szafari túrán figyelheti meg a Serengeti Nemzeti Park ébredező vadvilágát, csimpánz-lesen vehet részt a Tanganyika-tónál, a Gombe és a Mahale-hegység parkokban.

​Számos turista indul évről-évre útnak, hogy a nagy vadvándorlást testközelből tapasztalja meg a Serengeti parkban, amikor állatok milliói indulnak útnak Kenya irányába, vagy jönnek épp onnan vissza Tanzánia parkjaiba.

Ha a közismert, és népszerű nemzeti parkokon kívül távoli, rejtett szafari helyekre is szeretne eljutni, akkor csábítóan hangzik a Selous Vadrezervátum, Katavi vagy Ruaha Nemzeti Park, ahova már a távolság miatt meglehetősen kevés Világutazó jut el még egy privát szafari során is.

Lehetőségei itt azonban még távolról sem merültek ki, hiszen akár kerékpártúrára indulhat a Manyara-tó körül, ahol a mesebeli rózsaszín flamingók tanyáznak többek között, vagy épp Tanzánia valamelyik ismertebb –Zanzibár – vagy kevésbé ismertebb –Mafia, Pemba – szigetén süttethetik hasukat a szafari végeztével a fehérhomokos parton.

Fontos kiemelni Tanzánia esetében hogy a szakértők szerint itt találhatóak meg a legkoncentráltabban a ragadozók Afrika országai közül, a klasszikus Big 5 vadakon felül számos egyéb ritkább, izgalmas állatot kaphat lencsevégre.

Tanzánia ideális választás lehet egy klasszikus privát szafari, de akár egy különleges sátras szafari megszervezéséhez is, akár pároknak, sokan választják például a nászút helyszínéül, akár Kenyával egybekötve.

Baráti társaságok, családok is szívesen látogatják Tanzánia csodáit, család, gyerekbarát szafari lodge több is elérhető szinte mindegyik térségében.

Tanzánia különösen alkalmas lehet kulturális szafari megszervezéséhez, hiszen az ország területén több mint 126 különböző törzs él, erre különleges helyszín lehet az Eyasi és a Viktória-tó környéke.

TANZÁNIA – 10 ÉRDEKES ÉS MEGLEPŐ ADAT

 1. több mint 120 nyelvet és nyelvjárást beszélnek Tanzánia területén
 2. A mpingo, vagy más néven grenadilfa, mely főként Tanzánia parkjaiban honos, a világ legdrágább keményfája 
 3. A világ legrégebbi emberi koponyáját az Olduvai Gorge-nál találták Tanzánia északi részén, gyakran illetik e területet a civilizáció bölcsőjeként is.
 4. Tanzánia területén a legnagyobb az egy négyzetkilométerre eső vadak száma a világon, területén több mint négymillió (!) vad él becslések szerint, melyek összesen 430 fajt és alfajt képviselnek
 5. A Kilimanjaro, mely a maga 5.895 méterével nemcsak Tanzánia, de Afrika legnagyobb hegye is
 6. A Pálmatolvaj (coconut crab), mely a világ legnagyobb és sokak szerint legízletesebb rákfajtája, Tanzániában él Chumbe szigetén
 7. Tanzánia osztozik nemzeti himnuszán Zimbabweval és a Dél-afrikai Köztársasággal, himnuszuk címe: “Mungu Ibariki Afrika”, azaz „Isten áldd meg Afrikát!”
 8. A várható életkor Tanzániában manapság 45
 9. A Gombe Stream Nemzeti Park a világ egyik leghíresebb csimpánz rezervátuma, itt tevékenykedett Jane Goodall is, aki természetes élőhelyükön figyelte meg a csimpánzokat
 10. Tanzánia területén jelenleg 126 helyi törzset tartanak még nyilván. Náluk még a mai napig élnek a törzsi szokások, így például a házasságot is a szülők rendezik el a lányuk számára jó előre, még egészen fiatal korában

TANZÁNIA – UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG A SZAFARI ALATT

 • Ngorongoro Conservaton Area
 • Ruins of Kilwa Kisiwani and Ruins of Songo Mnara
 • Serengeti National Park
 • Selous Game Reserve
 • Kilimajaro National Park
 • Stown Town, Zanzibar
 • Kondoa Rock-Art Sites

ONLY IN TANZÁNIA – KÜLÖNLEGES SZAFARI ÉLMÉNYEK

 • Az éves nagy vadvándorlás megfigyelése (Tanzánia + Kenya)
 • A Tanganyika-tó csimpánzainak fotózása (Tanzánia – Kongó határán)
 • Reggeli hőlégballon túra a Serengeti felett (Tanzánia északi része) egy pezsgős reggelivel összekötve
 • Piknikezés a Ngorongoro kráternél, Tanzánia északi részén, melyet a világ nyolcadik csodájaként is emlegetnek
 • egy tradicionális maszáj falu megtekintése (Tanzánia több parkjában)
 • fára mászó oroszlánok fotózása a Manyara-tónál (Észak – Tanzánia)
 • kerékpártúra a festői Manyara-tó körül (Észak – Tanzánia)

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Tanzánia privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169