MIÉRT ÉPPEN DÉL AFRIKA?

AVAGY LEGÜTŐSEBB ÉRVEINK EGY DÉL AFRIKA SZAFARI MELLETT

ÉL AFRIKA – A VILÁG EGYETLEN ORSZÁGBA SŰRÍTVE
A Dél-afrikai Köztársaságban egy egész világ veszett el, még szerencse, hogy ez nem titkos, hanem felfedezhető! Dél-Afrika egy igazi kavalkád, olyan, mintha 4-5 másik afrikai országból lenne összegyúrva, annyi lehetőség rejlik benne!
​Dél-Afrika látnivalóinak sokszínűsége tükröződik az ország népcsoportjaiban, és történelmében egyaránt, az első lakosok (a San népcsoportok) valamint a Mapungubwe és Thulamela civilizációk több-ezer éves öröksége még ma is erőteljesen érződik ezen a modern, 21-ik századi országon.

DÉL AFRIKA, AZ OLVASZTÓTÉGELY

Dél-Afrika a kontinens olvasztótégelye, különböző népek, kultúrák, történelmek és kulturális örökségek egyvelege, melyet az egyes területek földrajzi különbözősége csak még tovább színez.
Az oldalon szereplő szafari úticélok között ez különbözik a legjobban a többi országtól, a Dél-Afrika akkor jó választás, ha egy nagyvilági, trendi luxus desztinációra vágyik, ahol a privát szafari kalandokon felül egyéb változatos kalandok is várják Önt.

Az afrikai kontinens legdélebbi részét elfoglaló Dél-Afrika partjait kettő óceán is mossa, a csúcs bejáratánál Fokvárossal, mely sokak számára a világ legszebb városa.
Természeti szépségét tekintve leginkább talán Rio de Janeirohoz lehetne hasonlítani, azonban Fokváros egy igazi afro-európai kozmopolita hely, minden igényt kielégítő luxushotelekkel, Dél-Afrika legmenőbb üzleteivel, pezsgő jazz bárjaival, fine dining élményeket is kínáló éttermekkel, ahol az ínyenc kulináris csodákat a legfinomabb dél-afrikai borokkal öblítheti le.

A nyüzsgő Waterfront az a rész (luxus jachtkikötőjével), ahol mindig történik valami, mely pezsgő éjszaki élettel és számtalan trendi bárral csalogatja a vendégeket, s a világ legfinomabb koktéljai, menő partijai várják akár Önt is.
Az izgalmas felvonóval meghódíthatja Dél-Afrika híres látnivalójának, a Tábla hegy csúcsát, ahol aztán egy pohár behűtött pezsgő mellett élvezheti a csodás panorámát minden irányba, innen a Fok-félszigeten keresztül elláthat egészen a Jóreménység fokáig.
​Átmehet a Robben-szigetre is, ahol egykoron Dél-Afrika elnöke, Madiba (Nelson Mandela) raboskodott, ha pedig a kultúra és művészetek megszállottja, ajánljuk figyelmébe a különböző múzeumokat és galériákat – mennyi lehetőség, és még ki sem mozdult Fokváros közvetlen közeléből!

Amennyiben a kiváló borok rajongója, úgy mindenképp érdemes ellátogatni Dél-Afrika híres borvidékeire – Stellenbosch, Franschhoek és Paarl-, ahol jobbnál-jobb pincészetekben kóstolhatja meg e nemes nedűt, a környék remek ételeit, az ehhez járó panoráma pedig garantáltan leveszi majd Önt a lábáról!

Egyesek számára a Dél-Afrika neve szinte egybeforrt a Kruger Nemzeti Parkkal, valóban, ez az ország egyik legismertebb nevezetessége, ahol izgalmas privát szafari programokon indulhat a Big 5 vadak felhajtására, ritka helyek egyike, ahol mind az öt vaddal találkozhat egyetlen szafari alatt.
Akár a Kruger, akár a Pilanesberg Nemzeti Parkba látogat el vagy épp a Madikwe vagy Sabi Sand Vadrezervátumba, itt várják nemcsak Dél-Afrika, de egész Afrika-szerte a legexkluzívabb luxus szafari lodgeok.
A néhol egy nagyobb villa méretével rendelkező „sátrak” mellé luxus wellness/SPA részleg, első osztályú ételek és italok is elérhetőek, hogy a szafari kalandok között is a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat élvezhesse. Amennyiben egy nagyvonalú, extravagáns luxus privát szafari az álma, úgy Dél-Afrika az Ön országa!

A festői Óceánparti szakaszt, a Garden Route útvonalat, Dél-Afrika fejlett infrastruktúrájának köszönhetően akár saját maga is felfedezheti, ez a fantasztikus út az óceán és belsőbb hegyvonulatok között vezet Fokvárostól Port Elizabethig.
​Itt a csodás tájakon felül hangulatos kis városokat, remek tengerpartokat is találhat, ahol fotózhat pingvineket vagy akár bálna-lesre is indulhat.
Ha egy nagy játszótérre vágyik az afrikai dzsungelben, akkor Sun City városát javasoljuk, mely a Pilanesberg Nemzeti Park szomszédságában található, ha a luxusvonatok szerelmese, akkor a világ egyik legjobb vonatán is utazhat.
Dél-Afrika az egyik legkedveltebb családi szafari desztináció, köszönhetően a több malária-mentes övezetnek, mely az ország területén megtalálható.
​Ezek közül a mi kedvenceink a Madikwe és a Tswalu, itt a legapróbb Világutazókat is izgalmas programok várják!

Amennyiben kicsit extrémebb izgalmakra vágyik, hegyet mászhat, hegyről ereszkedhet vagy épp a kötélugrásnak hódolhat (bungee jumping), barlangászni indulhat, ezen felül Dél-Afrika friss vizű folyóiban raftingolhat, ha pedig még ez sem elég nagy kihívás, akkor akár a nagy fehér cápával is merülhet. Ön melyiket választja a számtalan, jobbnál-jobb lehetőség közül, melyet Dél-Afrika kínál?

DÉL AFRIKA – 14 ÉRDEKES ÉS MEGLEPŐ ADAT

 • a világ 6 különböző, úgynevezett floral kingdom területre van osztva, mindegyik több országot, esetenként kontinenst foglal magában, az egyetlen kivétel a Dél-Afrika területén található Cape Floral Kingdom, ahol 9.600 növényfaj található, melyek 70%-a máshol a világban nem is fordul elő

 • Dél-Afrika Tábla-hegye (Fokváros / Cape Town) az egyik legrégebbi hegy az egész világon, csak itt egyedül több mint 1.500 növényfaj található, több mint az Egyesült Királyság egész területén
 • Dél-Afrika rendelkezik a világon a leghosszabb borúttal, Európán és a mediterrán régión kívül itt található a legrégebbi borkultúra, a világ legkiválóbb pinot noir, chardonay, sauvignon blanc, shiraz, riesling, cinsault, merlot fajtáit termesztik itt – borrajongóknak kötelező úti cél!
 • Dél-Afrika Kruger Nemzeti Parkja rendelkezik a legszínesebb állatvilággal az egész afrikai kontinensen
 • Dél-Afrika népes pingvin kolóniával rendelkezi, melyet Fokváros közelében kaphat lencsevégre
 • a The Palace of The Lost City nemcsak Dél-Afrika, de a világ legnagyobb theme park hotel resortja, és egyben a déli félteke legnagyobb épület komplexuma is
 • a Tugela-vízesés a világ második legmagasabb vízesése a venezuelai Angyal-vízesés után a maga 850 méterével
 • Dél-Afrika területén több mint 30.000 km vasútvonal található, ez Afrika vasúthálózatának a 80%-a
 • Dél-Afrika területén található a világ legmélyebb gyémántbányája, mely meghaladja a 3.500 méter, azaz 3 kilométer (!) mélységet (a legtöbb gyémántbánya mélysége max. 1 kilométerig terjed)
 • a világ egyetlen utcája, melyben kettő Nobel díjas is lakik –illetve most már csak sajnos lakott-, Dél-Afrika Soweto városában található (Mandela & Desmond Tutu), ez a Vilakazi Street
 • Dél-Afrika 3 fővárossal is rendelkezik egyszerre: Cape Town, Pretoria és Bloemfountein
 • Dél-Afrika területén található a világ legmagasabb bungee jumping állomása, több mint 200 méter magasból vethetik alá magukat a bátrak
 • Dél-Afrika partjainál több mint 2.000 hajóroncs található (amiről eddig tudnak), melyek az elmúlt 500 évben kerültek a nagy kékség aljára
 • Dél-Afrika egész területén több mint 280.000 szélmalom és farm található, ezzel a második helyen található a világon Ausztrália után

ONLY IN DÉL AFRIKA – KÜLÖNLEGES SZAFARI ÉLMÉNYEK

 • Greater St. Lucia Wetland Nemzeti Park
 • Sterkfontein, Swartkrans, Kromdraai őskori emberi lelőhelyei 
 • Robben Island
 • Khahlamba / Drakensberg Nemzeti Park
 • Mapungubwe kultúrtáj
 • A Cape Floral régió védett területe
 • Vredefort Dóm
 • Richtersveld kultúrtáj és botanikai táj 

DÉL AFRIKA – UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG A SZAFARI ALATT

 • Robben Island, ahol Madiba (Nelson Mandela) raboskodott
 • felvonóval felmenni a Tábla-hegyre, majd egy finom, jól behűtött pezsgővel a kezünkben élvezni a városra, a félszigetre táruló panorámát
 • éjszakai élet a világ egyik legtrendibb vízparti városában menő bárokkal, fine dining éttermekkel és glamour butikokkal
 • bálna-les az óceánban
 • merülés a nagy fehér cápával
 • pingvinekkel séta a fehérhomokos tengerparton Cape Town közelében 
 • kaszinózás, vízipark és szafari a szavanna közepén: The Palace of The Lost City
 • kóstolók, gasztró programok és felejthetetlen kirándulások a világ leghosszabb borútján.

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Dél-Afrika privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169