MIÉRT ÉPPEN BOTSWANA?

AVAGY LEGÜTŐSEBB ÉRVEINK EGY BOTSWANA SZAFARI MELLETT

BOTSWANA – A DRÁMAI KONTRASZTOK ORSZÁGA​
„Miért pont Botswana, amikor háromnegyede gyakorlatilag sivatagos terület?” -tette fel egyszer valaki ezt a kérdést. Nos, valóban, első ránézésre, technikailag így van. Én pedig azt mondom, hogy Botswana a legszínesebb dél-afrikai országok egyike, az egyik legjobb afrikai szafari desztináció. Ráadásul, ellentétben más országokkal, mint Tanzánia, Kenya vagy a Dél-afrikai köztársaság, ahova millió szám mennek a turisták évente, itt, főként a privát parkoknak köszönhetően, biztosan nem fog turistahordákkal találkozni a szafari során.

BOTSWANA – AFRIKAI LEGEXKLUZÍVABB SZAFARI DESZTINÁCIÓJA

Manapság sokak szerint egyenesen Botswana Afrika legexkluzívabb szafari desztinációja, ide tényleg csak az ínyenc szafari bolondok mennek, akik pedig voltak már más afrikai országban is, ezt a véleményt csak megerősíteni tudják.

Tehát az, hogy ide relatív kevesen mennek, egyáltalán nincs összefüggésben Botswana háromnegyed-rész sivatagával…
A Franciaországnál kicsit nagyobb Botswana közel 40%-át védik nyilvános nemzetei parkok, és a vadvilág megőrzésére létrejött egyéb privát területek (concession), vadrezervátumok.

Afrika országai közül talán itt találkozhat a legvadregényesebb szafari tájakkal, útvonalakkal. Botswana háromnegyedét borító sivatagos területeinek éles kontrasztját adó buja, termékeny Okavando-delta a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata, mocsaras vidéke az egyik legjobb úti cél csónakos szafarihoz.

Botswana rendelkezik Afrika egyik legnagyobb elefánt populációjával, itt található a legszínesebb választék az afrikai emlősökből, ami fontos szempont lehet a szafari úticéljának kiválasztásánál.

A Kalahári sivatag a legszínesebb fajállománnyal rendelkezik, míg a Makgadikgadi és Nxai Pan Nemzeti Parkokban található Afrikai legnagyobb zebra, bivaly és gazella vándorlása, mely a turistákat és a ragadozókat egyaránt a térségbe vonzza.

Botswana a madár-lesre indulók paradicsoma is egyben, 593 madárfajt (!) kaphat lencsevégre az országba látogató turista egy szafari során.

Afrika ragadozói is mind képviseltetik magukat a nagymacskáktól a krokodilokon keresztül egészen a hiénáig és a vadkutyáig.

Botswana busman törzseinek megfigyelése természetes környezetükben garantáltan felejthetetlen élményt kínál, míg a törzsi ösvények mentén elhelyezkedő régi települések romjai tovább színesítik szafari élményeit, melyeket izgalmas gyalogtúrák keretében fedezhet fel. Botswana egy UNESCO Világörökség nevezetességgel is rendelkezik, ez a Tsodilo Hills és vidéke, ahol kb. 3.500 (!) sziklarajz található.

Botswana tökéletes választás lehet egy klasszikus, zavartalan privát szafari, szafari nászút vagy épp családi szafari megszervezésére, az ország területén található, a vadonba odapottyantott luxus szafari lodge-ok pedig a legmagasabb elvárással rendelkező Világutazók igényeit is kielégítik.

​Mindent összevetve, ezek az adottságok igazolják egy Botswana szafari részvételi díját, hiszen az összes szafari desztináció közül valószínűleg itt fog a legtöbbet kifizetni egy privát szafari lebonyolításáért.

BOTSWANA – AFRIKAI LEGEXKLUZÍVABB SZAFARI DESZTINÁCIÓJA

  1. Botswana jelenleg a világ egyik legnagyobb gyémánt kitermelő helye, a Jwaneng Diamond Mine a világ leggazdagabb gyémántmezője
  2. Botswana pénzneme a ’pula’, ami esőt jelent helyi Setswana nyelven
  3. az Okavango-delta az űrből is látszik
  4. a Kalahári sivatag a világ legnagyobb egybefüggő homoktengere, ahol a homok mélysége 5 és 200 méter kötött váltakozik
  5. a világ legtöbb szurikátája Botswana területén él
  6. Botswana első olimpiai érmét Londonba nyerte 2012-ben: férfi 800 m síkfutás ezüstérem és 400 m női síkfutás aranyérem.
  7. ugyan itt található a világ legnagyobb elefánt populációja, mégis Botswana nemzeti állata a zebra, mely az ország címerében is megjelenik
  8. a brit uralom alatt Botswana neve Bechuanaland volt (1885-1961)
  9. a Makgadikgadi Pans 12.000 km2 területével nem csak Botswana, de a világ jelenleg legnagyobb sósmezeje

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Botswana privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169