Kenya – MIKOR UTAZZUNK?

A LEGJOBB HÓNAPOK EGY Kenya PRIVÁT SZAFARI MEGSZERVEZÉSÉRE

Az egyik kézenfekvő kérdés egy afrikai szafari megtervezésénél az, hogy pontosan mikorra tervezze utazását. Egyes szafari desztinációk Afrikai keleti vagy nyugati, míg mások a déli részén találhatóak, néhány ország a kontinens közepén, belsejében: ezek a földrajzi különbségek természetesen megmutatkoznak az időjárásban is, így egy afrikai privát szafari tervezésénél mindjárt elsőként érdemes megnézni azt, hogy a tervezett periódusban melyik országban vannak minimum kellemes időjárási körülmények.

A várható időjárásnak először is azon nyilvánvaló okból érdemes utánanézni, mert a rosszul megválasztott időpont akár teljesen tönkre is teheti a szafari élményét. Mondjuk, kifognak egy esős 3-4 napot egyben, amikor járhatatlanok az utak az átfolyások miatt, az ösvények is használhatatlanok, ezért nem tudnak vadlesre menni, és az egyetlen program-lehetőségük a szafari lodge lesz. Egy jól megválasztott szafari tábor, mely még a „luxury safari lodge” minősítéssel is rendelkezik, ugyan kiváló és széleskörű szolgáltatásokat nyújt, de azért egy ilyen „baki” valószínűleg tejesen tönkretenné szafari kalandjukat, nem igaz?

A másik ok, amiért gondosan figyelni kell minden esetben a megfelelő időpont kiválasztására az, hogy miért szervezzünk egy „elmegy kategóriás” szafari programot, amikor kis odafigyeléssel a tökéletes szafari is megszervezhető?
Csak egy kis extra figyelem, és máris kellemesebb időjárási viszonyok között járhatják be a választott országot, márpedig terepen, az afrikai vadonban minden kis extra kényelmi plusz jól jöhet…

A LEGJOBB HÓNAPOK KENYA FELFEDEZÉSÉRE:​​
Az alábbiakban Kenya időjárásáról tudhat meg kicsit többet, az időjáráson belül is több szempontból világítjuk meg az ország adottságait, hogy Ön jobban, és egyszerűbben átlássa lehetőségeit, hogy mikorra tervezze szafariját.
Az adatokat, információkat legjobb tudásunk, és szándékunk alapján állítottuk össze több forrást is egyeztetve. Azonban sajnos az időjárás manapság egyre kiszámíthatatlanabb, és az eddigi átlagoktól eltérő viselkedése miatt nem tudjuk garantálni, hogy elutazás után pontosan ugyanolyan körülményekkel fog találkozni, mint jelen összeállításban.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Elmegy.

Elmegy.

Kellemes.

Kellemes.

Kellemes.

Kellemes.

A legjobb szafaris hónapok Kenya állatvilágának felfedezésére a száraz évszakhoz köthetőek, június második felétől egészen októberig tart ez az időszak.
A térség egyik legnagyobb eseménye,
a gnúk vándorlása júliusban éri el a Masai Mara Nemzeti Parkot, és egészen októberig tart,
ezt követően vonulnak tovább az állatok a Serengeti Nemzeti Park felé Tanzániába.
​Ez a vándorlás kétségtelenül a térség egyik legjelentősebb eseménye. A vadállatok megfigyelésére gyakorlatilag egész évben hasonló körülmények vannak, bár nemzeti parkonként lehetnek némi eltérések.

KENYA IDŐJÁRÁS – RÖVIDEN A TÉNYEK

 • Legjobb idő a szafarira: júniustól októberig & január – február
 • Főszezon: júliustól novemberig & január – február (egyes nemzeti parkok zsúfoltak lehetnek ebben az időszakban, különösen a Masai Mara, Amboseli & Lake Nakuru)
 • Holtszezon: márciustól májusig (egyes szafari lodgeok, táborok zárva tartanak a nagy esőzések miatt)  
 • Legjobb időjárás: júniustól októberig, gyakorlatilag alig van, vagy nincs eső (70 mm csapadék környékén), emellett a hőmérséklet is nagyon kellemes (24-25 °C nappali max, körül mozog)  
 • Legrosszabb időjárás: március, április és május, mely hónapok az esős hónapok legrosszabbjai (150 mm csapadék környékén is eshet)

MIRE SZÁMÍTSUNK JÚNIUSTÓL – OKTÓBERIG, KENYA SZÁRAZ ÉVSZAKÁBAN??

 • kisebb a növényzet, állatvilág a víznyerő helyeknél gyülekezik, ezáltal könnyebben lencsevégre lehet kapni a vadakat 
 • valószínűtlen az eső, sok a napsütés, tiszta az égbolt és kevesebb a moszkitó
 • júliustól októberig a legintenzívebb a vadvilág vándorlása
 • a népszerű parkok gyakrabban zsúfoltak ebben az időszakban

MIRE SZÁMÍTSUNK NOVEMBERTŐL – ÁPRILISIG, KENYA ESŐS ÉVSZAKÁBAN?

 • zöldebb, bujább a növényzet, és alacsonyabbak az árak a szolgáltatóknál 
 • noha a fotózás egyszerűbb kevesebb növényzet esetén, azért bőséggel lesz izgalom ebben az időszakban is, újszülött állat-bébiket is könnyedén lencsevégre kaphat
 • a vándormadarak szeptembertől áprilisig vannak a térségben
 • március, április és május kivételével a csapadék rövid délutáni, esti záporok formájában hullik
 • márciustól májusig az esők nappal állandósulhatnak, akár több napig is eltarthatnak. Néhány szafari lodge, tábor be is zár ilyenkor

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Kenya privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169