NAMÍBIA SZAFARI – MIKOR UTAZZUNK

A LEGJOBB HÓNAPOK EGY namíbia PRIVÁT SZAFARI MEGSZERVEZÉSÉRE

Az egyik kézenfekvő kérdés egy afrikai szafari megtervezésénél az, hogy pontosan mikorra tervezze utazását. Egyes szafari desztinációk Afrikai keleti vagy nyugati, míg mások a déli részén találhatóak, néhány ország a kontinens közepén, belsejében: ezek a földrajzi különbségek természetesen megmutatkoznak az időjárásban is, így egy afrikai privát szafari tervezésénél mindjárt elsőként érdemes megnézni azt, hogy a tervezett periódusban melyik országban vannak ideális, de minimum kellemes időjárási körülmények.

A várható időjárásnak először is azon nyilvánvaló okból érdemes utánanézni, mert a rosszul megválasztott időpont akár teljesen tönkre is teheti a szafari élményét.
Mondjuk, kifognak egy esős 3-4 napot egyben, amikor járhatatlanok az utak az átfolyások miatt, az ösvények is használhatatlanok, ezért nem tudnak vadlesre menni, és az egyetlen program-lehetőségük a szafari lodge lesz.
​Egy jól megválasztott szafari tábor, mely még a „luxury safari lodge” minősítéssel is rendelkezik, ugyan kiváló és széleskörű szolgáltatásokat nyújt, de azért egy ilyen „baki” valószínűleg tejesen tönkretenné szafari kalandjukat, nem igaz?

A másik ok, amiért gondosan figyelni kell minden esetben a megfelelő időpont kiválasztására az, hogy miért szervezzünk egy „elmegy kategóriás” szafari programot, amikor kis odafigyeléssel a tökéletes szafari is megszervezhető?
Csak egy kis extra figyelem, és máris kellemesebb időjárási viszonyok között járhatják be a választott országot, márpedig terepen, az afrikai vadonban minden kis extra kényelmi plusz jól jöhet…

Lássuk tehát a legjobb hónapokat Namíbia felfedezésére:​​
Az alábbiakban Namíbia időjárásáról tudhat meg kicsit többet, az időjáráson belül is több szempontból világítjuk meg az ország adottságait, hogy Ön jobban, és egyszerűbben átlássa lehetőségeit, hogy mikorra tervezze szafariját.
​Az adatokat, információkat legjobb tudásunk, és szándékunk alapján állítottuk össze több forrást is egyeztetve, azonban sajnos az időjárás manapság egyre kiszámíthatatlanabb,
​és az eddigi átlagoktól eltérő viselkedése miatt nem tudjuk garantálni, hogy elutazás után pontosan ugyanolyan körülményekkel fog találkozni, mint jelen összeállításban.​

Elmegy.

Elmegy.

Elmegy.

Elmegy.

Elmegy.

Kellemes.

Kellemes.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

​Namíbia gyakorlatilag egész évben kellemes látogatható, mivel a klíma többnyire kellemes, és száraz, az ország a keletebbre fekvő helyszínek csapadékmennyiségének csak töredékét kapja.
​December és március között néha párásabb lehet a levegő, majd kisebb zivatarok formájában eső is hullhat,
de a csapadék többnyire így sem haladja meg a havi 100 mm mennyiséget. A vadvilág felfedezés szinte minden parkban, de főleg az Etosha területén a júniustól októberig tartó időszakban a legjobb. Az esős évszakban jellemző, hogy az állatok elhagyják az itatók területét, és jobban szétszóródnak a parkokban.

NAMÍBIA IDŐJÁRÁS – RÖVIDEN A TÉNYEK

 • Legjobb idő a szafarira: júniustól októberig (az összes parkban)
 • Főszezon: júliustól októberig (esetleg az Etosha területén lehet zsúfoltabb minden)
 • Holtszezon: decembertől áprilisig (minden park elég „szellős”) 
 • Legjobb időjárás: április és május, ilyenkor kellemes a klíma (24-26 °C nappali max, körül mozog), kevés eső (kb. 30 mm körül a csapadék), szép zöld tájak
 • Legrosszabb időjárás: novembertől februárig, nagyon forró (32-35 °C nappali max, körül mozog)

MIRE SZÁMÍTSUNK MÁJUSTÓL – OKTÓBERIG, NAMÍBIA TÉLI SZÁRAZ ÉVSZAKÁBAN?

 • kisebb a növényzet, állatvilág a víznyerő helyeknél gyülekezik, ezáltal könnyebben lencsevégre lehet kapni a vadakat. A legjobb időszak az Etosha felfedezésére   
 • valószínűtlen az eső, sok a napsütés, tiszta az égbolt
 • noha legtöbb turista a száraz időszakban látogat az országba, az Etosha Nemzeti Parkon kívül nem kell zsúfoltságra számítani
 • éjjelente, és reggelenként hideg van, így téli ruházattal is kell készülni június, július és augusztus hónapokban (min. hőmérséklet 5 °C környékére is leeshet)

MIRE SZÁMÍTSUNK NOVEMBERTŐL – ÁPRILISIG, NAMÍBIA ESŐS NYÁRI ÉVSZAKÁBAN?

 • az esők után zöldebb, bujább a növényzet, és a szolgáltatók árai alacsonyabbak
 • ebben az időszakban lehet a legtöbb újszülött állat-bébit látni, és a madár-les is ebben az időszakban a legjobb  
 • a csapadék főként délutáni záporok formájában hullik, így ez nem befolyásolja az utazás sikerét
 • októbertől februárig forró az idő (32-35 °C környékén is lehet a napi maximum)
 • nehezebb lencsevégre kapni az állatokat, főként az Etosha területén

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Namíbia privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169