Uganda SZAFARI – MIKOR UTAZZUNK

A LEGJOBB HÓNAPOK EGY uganda PRIVÁT SZAFARI MEGSZERVEZÉSÉRE

Az egyik kézenfekvő kérdés egy afrikai szafari megtervezésénél az, hogy pontosan mikorra tervezze utazását. Egyes szafari desztinációk Afrikai keleti vagy nyugati, míg mások a déli részén találhatóak, néhány ország a kontinens közepén, belsejében: ezek a földrajzi különbségek természetesen megmutatkoznak az időjárásban is, így egy afrikai privát szafari tervezésénél mindjárt elsőként érdemes megnézni azt, hogy a tervezett periódusban melyik országban vannak ideális, de minimum kellemes időjárási körülmények.

A várható időjárásnak először is azon nyilvánvaló okból érdemes utánanézni, mert a rosszul megválasztott időpont akár teljesen tönkre is teheti a szafari élményét.
Mondjuk, kifognak egy esős 3-4 napot egyben, amikor járhatatlanok az utak az átfolyások miatt, az ösvények is használhatatlanok, ezért nem tudnak vadlesre menni, és az egyetlen program-lehetőségük a szafari lodge lesz.
​Egy jól megválasztott szafari tábor, mely még a „luxury safari lodge” minősítéssel is rendelkezik, ugyan kiváló és széleskörű szolgáltatásokat nyújt, de azért egy ilyen „baki” valószínűleg tejesen tönkretenné szafari kalandjukat, nem igaz?

A másik ok, amiért gondosan figyelni kell minden esetben a megfelelő időpont kiválasztására az, hogy miért szervezzünk egy „elmegy kategóriás” szafari programot, amikor kis odafigyeléssel a tökéletes szafari is megszervezhető?
​Csak egy kis extra figyelem, és máris kellemesebb időjárási viszonyok között járhatják be a választott országot, márpedig terepen, az afrikai vadonban minden kis extra kényelmi plusz jól jöhet…

Lássuk tehát a legjobb hónapokat Uganda felfedezésére:​​

Az alábbiakban Uganda időjárásáról tudhat meg kicsit többet, az időjáráson belül is több szempontból világítjuk meg az ország adottságait, hogy Ön jobban, és egyszerűbben átlássa lehetőségeit, hogy mikorra tervezze szafariját.
​Az adatokat, információkat legjobb tudásunk, és szándékunk alapján állítottuk össze több forrást is egyeztetve, azonban sajnos az időjárás manapság egyre kiszámíthatatlanabb, és az eddigi átlagoktól eltérő viselkedése miatt nem tudjuk garantálni, hogy elutazás után pontosan ugyanolyan körülményekkel fog találkozni, mint jelen összeállításban.

Kellemes.

Kellemes.

Kellemes.

Kellemes.

Elmegy.

Elmegy.

Elmegy.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Kiváló.

Nem javasolt.

Uganda felfedezésére a száraz időszak alatti hónapokat javasoljuk, főként a júniustól augusztusig tartó, valamint a december – február közötti hónapokat. 

Az ugandai szafarik egyik fénypontja az esőerdők gyalogos bejárása, ahol az esőt szinte lehetetlen elkerülni, viszont a jó hír, hogy az eső után rendszerint kiderül az ég, és ragyog az idő.

UGANDA IDŐJÁRÁSA – RÖVIDEN A TÉNYEK

 • Legjobb idő a szafarira: júniustól augusztusig, valamint decembertől februárig (az összes parkban)
 • Főszezon: júliustól szeptemberig, zsúfoltság ritkán tapasztalható, de gorilla-leshez szükséges engedélyeket jóval előre intézzük

 • Holtszezon: márciustól májusig, valamint október és november hónap (néhány szafari lodge, tábor bezár a nagy esőzések idejére, az utak, és az ösvények meglehetősen rossz állapotban lehetnek

 • Legjobb időjárás: június & július, valamint január & február (kevés eső, 75 mm csapadék maximum)

 • Legrosszabb időjárás: márciustól májusig, ilyenkor van a legtöbb eső (akár 175 mm csapadék is hullhat)

MIRE SZÁMÍTSUNK JÚNIUSTÓL – AUGUSZTUSIG / DECEMBERTŐL – FEBRUÁRIG, UGANDA SZÁRAZ ÉVSZAKÁBAN?

 • a legjobb időszak a gorilla-lesre ezek a szárazabb hónapok
 • mivel kevesebb a növényzet az itatók, folyók környékén, ahol a vadállatok gyülekeznek, könnyebben lencsevégre kaphatják a vadállatokat
 • még a főszezon alatt sem válnak zsúfolttá a parkok
 • tiszta égbolt, kevesebb eső és több napsütés
 • a gorilla-leshez szükséges engedélyeket jó előre le kell foglalni

MIRE SZÁMÍTSUNK MÁRCIUSTÓL – MÁJUSIG / SZEPTEMBERTŐL – NOVEMBERIG, UGANDA ESŐS ÉVSZAKÁBAN?

 • a szavannák sokkal zöldebbek, az árak alacsonyabbak a szolgáltatóknál
 • sokkal több újszülött állat-bébit kaphat lencsevégre
 • az utak gyakran rossz állapotban vannak, így megrekedhet egyes helyeken a szafari jeep, az ösvények kevésbé járhatóak
 • nem lehetséges a drága gorilla engedélyek visszaváltása, ha mondjuk eső miatt meghiúsulna a túra

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni egy Uganda privát szafari megszervezésére,
hívja a + 36 1 273 0782 telefonszámot vagy kattintson az alábbi gombra:

Baggio Private Travel Kft. / +36 1 273 0782 / info@baggioprivatetravel.hu / MKEH engedélyszámunk U-00169